Menu

Συμπληρωματικές εκλογές στην ΕΠΣΚ

epskilkis logo 200Κατά την τελευταία συνεδρίαση της 3ης Αυγούστου 2020 του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣ Κιλκίς, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους ο Πρόεδρος Δαμιανίδης Χαράλαμπος και το μέλος Παπακώστας Κωνσταντίνος. Ως εκ τούτου, και για την εύρυθμη λειτουργία της ΕΠΣ Κιλκίς προκηρύσσονται συμπληρωματικές εκλογές για την αναπλήρωση των δύο τακτικών και πέντε αναπληρωματικών μελών.
Η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί την Δευτέρα 24 Αυγούστου ώρα 20.00 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη ημέρα .
Οι υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν στα γραφεία της ΕΠΣ Κιλκίς έως την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 ώρα 13.00 μ.μ. Τις αιτήσεις και τα σχετικά δικαιολογητικά , μπορούν να τα παραλαμβάνουν από τα γραφεία της ΕΠΣ Κιλκίς στις ημέρες και ώρες λειτουργίας της γραμματείας.

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον Μουρατίδη Αλέξη

black ribbon epskilkisΤο Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, για την πρόωρη απώλεια του Αλέξη Μουρατίδη, ποδοσφαιριστή του ΑΣΤΕΡΑ Μεγάλης Βρύσης ,ο οποίος επί σειρά ετών αγωνίστηκε με επιτυχία και σε πολλές άλλες ομάδες του Κιλκίς.Θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των ανθρώπων του ποδοσφαίρου το ήθος , η αγωνιστικότητα και το αστείρευτο χαμόγελό του.

Από την ΕΠΣ Κιλκίς

Κωδικοί σωματείων ΕΠΣ Κιλκίς για προεγγραφή στην ειδική πλατφόρμα

epskilkis logo 200Με τους κωδικούς που επισυνάπτονται στο παρακάτω αρχείο τα σωματεία που είναι εγγεγραμμένα στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς μπορούν να προχωρήσουν στην προεγγραφή τους στην ειδική πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

Κωδικοί Γ.Γ. Αθλητισμού

 

Επιστολή ΕΠΣΚ προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

epskilkis logo 200Επιστολή από το Δ.Σ. της ΕΠΣ Κιλκίς προς τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αυγενάκη Ελευθέριο όπως απεστάλλει στις 26-05-2020.

Κύριε Υφυπουργέ
Μετά την κοινοποίηση από την ΕΠΟ,εγγράφου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, που αφορά στη δημιουργία του Μητρώου ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να ενταχθούν στα σχεδιαζόμενα από τη Πολιτεία μέτρα στήριξης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού και τα οποία θα ενερ γοποιηθούν μετά τον έλεγχο από τις Υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας, λάβαμε αφορμή για την σύνταξη και αποστολή της παρούσας επιστολής.
Η πρόθεση καταγραφής και η κατάρτιση μητρώου Αθλητικών Σωματείων χαρακτηρίζεται αρχικά ως μία θετική και ταυτόχρονα αξιόπιστη προσπάθεια από μέρους σας ,δείχνοντας τη διάθεση για απόδοση ρεαλιστικής εικόνας των ερασιτεχνικών σωματείων και τακτοποίηση χρόνιων εκκρεμοτήτων. Η δική μας προσπάθεια επικοινωνίας, έχει στόχο να επισημάνει αρχικά τις δυσκολίες στην κατανόηση από την πλευρά των ανθρώπων που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του παραπάνω εγχειρήματος, έτσι ώστε να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν στην υλοποίησή του. Θέτοντας παράλληλα και το ζήτημα της μη ανταπόκρισης για εγγραφή στο μητρώο κάποιων Ερασιτεχνικών Σωματείων, που πέραν του αποκλεισμού της οικονομικής στήριξης, θα διατηρήσουν το δικαίωμα να υφίστανται και να συμμετέχουν στις διάφορες αθλητικές διοργανώσεις. Το δεύτερο πρακτικό ζήτημα που ανακύπτει κατά την άποψή μας, αφορά στην έγκαιρη συγκέντρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών.Όταν ζητούνται πρόσφατες θεωρήσεις βιβλίων, εγγράφων,(τελευταίου τριμήνου) από Περιφέρειες, Πρωτοδικεία, Εφορίες κλπ, είναι βέβαιο όπως γνωρίζετε, ότι οι Υπηρεσίες αυτές τελούν έως και σήμερα σε καθεστώς μη κανονικής λειτουργίας, με συνέπεια να απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες (προσυνεν νόηση για εξυπηρέτηση),και ως εκ τούτου να μην καθίσταται εφικτή η εμπρόθεσμη συγκέντρωση των προαναφερθέντων δικαιολογητικών.

Παράκλησή μας όπως επανεξεταστεί και το ζήτημα της απλούστευσης για την κατάθεση των απαιτούμενων δικαιολογητικών (σε αριθμό και διαδικασία), για το λόγο ότι, αρκετοί από τους ανθρώπους που ασχολούνται ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο, δεν διαθέτουν τη γνώση των ηλεκτρονικών μέσων, την πρόσβαση και τον χρόνο για την συγκέντρωση και αποστολή τους.
Ζητούμε όπως λάβετε υπόψη σας τους προβληματισμούς των εκπροσώπων του Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ευελπιστώντας ότι θα ανταποκριθείτε και θα βελτιώσετε τις διαδικασίες υλοποίησης της βάσης δεδομένων του μητρώου Αθλητικών Σωματείων, καθώς επίσης θα παρατείνετε και το χρόνο κατάθεσης των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Απόφαση τροποποίησης προκήρυξης Πρωταθλημάτων και κυπέλλου ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020

epskilkis logo 200Την Δευτέρα 25 Μαϊου 2020 στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε, το Δ.Σ της ΕΠΣ Κιλκίς, αφού έλαβε υπόψη:
α. Την απόφαση της ΕΕ ΕΠΟ (Συνεδρίαση 33/29-04-2020)
β. Την τροπολογία 275/ 45 – 23.04.2020 του Υφυπουργού Αθλητισμού
γ. Τη βαθμολογία όπως διαμορφώθηκε μέχρι τη διακοπή των Πρωταθλημά των
δ. Τα αποτελέσματα των αγώνων του κυπέλλου 2019-20
αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση της προκήρυξης των Πρωταθλημά των και κυπέλλου ποδοσφαιρικής περιόδου 2019-2020 ως εξής:
1. Την 1η θέση καταλαμβάνει στην Α1 κατηγορία η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Πλαγιάς, συνεπώς την αγωνιστική περίοδο 2020-21 θα αγωνίζεται στην Γ Εθνική κατηγο ρία. Από την Α1 κατηγορία στην Α κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα.
2. Την 1η θέση στην Α κατηγορία καταλαμβάνει ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ Νέας Σάντας. Από την Α κατηγορία προβιβάζονται στην Α1κατηγορία οι ομάδες ΚΕΡΑΥΝΟΣ Βάθης και ΝΕΟΤΗΣ Μεταλλικού που κατέλαβαν αντίστοιχα την 2η και 3η θέση, ώστε να συμπληρωθεί ο αριθμός των ομάδων στην Α1 κατηγορία για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021 σε σύνολο 14 (δεκατέσσερις). Από την Α κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Β κατηγορία, για το λόγο ότι αυτή καταργείται για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021.Στην περίπτωση που δεν υποβιβαστεί ο ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΣ από την Γ Εθνική, ο ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Παλιού Αγιονερίου ανέρχεται στην Α1 κατηγορία.
3. Σε περίπτωση που δεν δηλώσουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας από τις ομάδες που το δικαιούνται, τότε αποκτούν το παραπάνω δικαίωμα για συμμετοχή στην Α1 κατηγορία έως και την 6η ομάδα του οριστι κού πίνακα κατάταξης της Α κατηγορίας.
4. Για την αγωνιστική περίοδο 2020-21 καταργείται μόνο για μια αγωνιστική περίοδο η Β κατηγορία. Μετά τις δηλώσεις συμμετοχής θα συγκροτηθούν οι δύο όμιλοι της Α κατηγορίας. Η κατηγορία αυτή θα δημιουργηθεί από τις ομά δες που αγωνίζονταν την τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο 2019-2020 στην Α κατηγορία, τις ομάδες που αγωνίζονταν στη Β κατηγορία ,καθώς και τις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή για την ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021.
5. Οι ομάδες που συμμετείχαν στον ημιτελικό του Κυπέλλου και η φιναλίστ η οποία είχε προκριθεί στον τελικό θα κληθούν εγγράφως, ώστε να συμμετέχουν στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΕΠΣ Κιλκίς την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 και ώρα 19.00μ.μ. για την ανάδειξη της ομάδας που θα συμμετέχει στο κύπελλο Ελλάδας την περίοδο 2020-2021, σύμφωνα με την εκδοθείσα απόφαση της ΕΠΟ και είναι δεσμευτική για όλες τις Ενώσεις.
6. Λόγω οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων και εφόσον η διαδικασία ανάδειξης των πρωταθλητών και κυπελλούχου δεν περατώθηκε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με το σύνολο των αγώνων ,και καθώς υπολείπονταν σε όλες τις κατηγορίες, αγώνες κανονικής διάρκειας και αγώνες των PLAY OFF δεν θα γίνει απονομή μεταλλίων στις ομάδες που βρίσκονταν στην 1η θέση.
7. Λεπτομέρειες για την διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων και του κυπέλλου της ΕΠΣ Κιλκίς θα ανακοινωθούν με την έκδοση της προκήρυξης εντός του μήνα Αυγούστου και θα αποσταλεί στις ομάδες με τις δηλώσεις συμμετοχής.
8. Λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν δεν είναι δυνατό να προσδι οριστεί η ημερομηνία και ο τόπος της Ετήσιας τακτικής ΓΣ . Εφόσον υπάρξουν νέες οδηγίες θα γίνει ανακοίνωση όσον αφορά την διεξαγωγή της ετήσιας τακτικής ΓΣ.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κιλκίς επίσης αποφασίστηκαν και τα παρακάτω :
1. Αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς θα επισκεφθεί τον Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς κο Βεργίδη Ανδρέα,και τους Δημάρ χους Κιλκίς κο Κυριακίδη Δημήτριο και Παιονίας κο Σιωνίδη Κωνσταντίνο ,ώστε να θέσει υπόψη τους τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχ νικά Σωματεία του νομού Κιλκίς ως προς την επιβίωσή τους συζητώντας τους τρόπους που θα μπορούσαν ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός τοπικής Αυτο διοίκησης να συνδράμουν στην κατεύθυνση αυτή, παρέχοντας στήριξη και δίνοντας λύσεις, πρωτίστως στις υποδομές και κατά δεύτερο στα ζητήματα λει τουργίας τους.
2. Το προσεχές διάστημα στο email της ΕΠΣ Κιλκίς θα έχουν τη δυνατότητα εκπρόσωποι των Σωματείων, προπονητές, ποδοσφαιριστές, εκπρόσωποι μέ σων ενημέρωσης να στέλνουν προτάσεις - παρατηρήσεις προς την ΕΠΣ Κιλκίς ώστε να βοηθήσουν στον καλύτερο σχεδιασμό για την προσεχή ποδοσφαιρική περίοδο 2020-2021, τόσο των διοργανώσεων Πρωταθλήματος και κυπέλλου, όσο και των όποιων ζητημάτων που κρίνουν ότι θα βελτιώσουν την βιωσιμότητα των Αθλητικών Σωματείων.

Από την ΕΠΣ Κιλκίς